Villa Kia har ett härligt stort och ljust garage, för två bilar. Det är ett arkitektritat, varmt garage, byggt i samma material som huset (EPS + betong + rappning).

Båda garageportarna är elektriska, öppnas med fjärrkontroll.

Garaget har en skild passagedörr som fullständigt privat leder direkt till gårdens halv-atrium (under ett tak som binder ihop hus, garage och förråd med varandra).

Det är superlyxigt att få ha bilen varm och ren i garaget, året runt. Det är också praktiskt att lasta/tömma bilen, eftersom man snabbt kan gå skyddad mellan bilen och huset.

Infarten till tomten är mycket privat. Huset och gården skyddas mot insyn av höga häckar och staket. Inte ens grannarna vet om man är hemma eller inte.

Inspirationen till infarten kommer från Medelhavet (och speciellt Franska Rivieran). Där har de finaste och dyraste husen väldigt anspråkslösa, intetsägande och ofta skrämmande infarter, för maximalt skydd. På det viset får man vara ifred. Vi var en av de första som introducerade detta mycket välfungerande koncept och säkerhetstänkande i Norden.

Hela tomten är inhägnad (med höga häckar + metallstängsel).

Gången till huset har dubbla staket och dubbla låsta portar, med en säkerhetszon emellan. Säkerhetsstaketen är lätta konstruktioner som enkelt går att bygga om.

Infartssidan är gruslagd i enlighet med arkitektens plan.

Det finns en specialdesignad häck som vackert och naturligt avskärmar sopkärlen (med plats för flera sop/sorteringskärl). Du kan se en video när jag sorterar hushållsavfall på gården (i ett L&T Lassila-Tikanoja Nelilokero fyrfackskärl).

Villa Kia bottenplan

Garageportarna är 240 cm breda. Själva dörröppningen är aningen smalare. Sektionsportarna är monterade innanför portöppningen (på väggens insida), inne i själva garaget.

Garagets användbara innerlängd är ca 590 cm.

För att sätta garagets storlek i perspektiv:

Min Volvo XC60 (som syns på bilderna) är 462,8 cm lång, 189,1 cm bred och 171,5 cm hög.

Längden på en Mercedes-Benz S-klass är 518 cm (med lång hjulbas 529 cm). Längden på BMW 7-serien är 510 cm (med lång hjulbas 524 cm).

En Rolls-Royce Phantom är 576 cm lång, så den borde också rymmas in i garaget. Den enda personbilen i världen som är för lång för vårt garage är Rolls-Royce Phantom EWB (Extended WheelBase), varianten med lång hjulbas. Den är 598 cm lång. Vill man absolut ha in en Phantom EWB i garaget så kan man montera om garageporten (flytta den utåt). Då ökar garagets längd med ca 25 cm.

Garaget och infarten.
Garageportarna öppnas med fjärrkontroll. Privat, snabbt och enkelt, inte ens grannarna vet om någon är hemma.

Tillbaka till Dokumentation & Bilder huvudsidan