Den här sektionen av min webbplats dokumenterar öppet min verklighet, och ger dig full information om mig och mitt liv. Denna information korrigerar felaktig och förvrängd information (gaslighting som narcissister har spridit om mig och min man) och visar dig fakta, i både text, siffror och bilder.

Inledning & förklaring

Jag och min man Henrik Karlberg lever ett stilla och tillbakadraget eremitliv på Hirvensalo, i Åbo, Finland (i Villa Kia, huset & trädgården som vi själva skapat). Vi är internationella konstnärer och filosofer.

Vi har nu varit hemma i Åbo, Finland sedan Mars 2017. Under den tiden har vi garanterat varit mer hemma än de flesta andra personer i Finland.

Vi dokumenterar fotografiskt vårt liv och vår omgivning (utsikt, trädgård, fåglar, djur, väder m.m.). Bildernas EXIF-data bevisar när bilderna är tagna.

Jag publicerar här flera tusen dokumentationsbilder – så kan varje person själv se verkligheten och den härligt vackra platsen som varit vårt hem i 18 år. Se hur exceptionellt välskött vår stora trädgård är! Den sköter inte sig själv, utan kräver många timmars arbete varje dag, vecka efter vecka, säsong efter säsong.

Tidigare (tills Mars 2017) bodde vi i Sverige och Danmark under vinterhalvåren. Vi kan förstås också med sparade butikskvitton, bank- och kreditkortskvitton, hyreskontrakt och biljetter otvivelaktigt bevisa exakt var vi bott och när. Jag sparar alla kvitton (se dem listade här).

Våra boplatser

Från och med Mars 2017 har vi alltså kontinuerligt bott och varit hemma i Åbo (i Villa Kia) precis hela tiden. Du kan enkelt dubbelchecka det med hjälp av mina kvitton & bilderna i min visuella dagbok nedan. Här ser du var vi bott och när:

2017 Sommar

Vinter

2016 Sommar

Vinter

2015 Sommar

Vinter

2014 Sommar

Åbo, Finland

Stockholm, Sverige

Åbo, Finland

Stockholm, Sverige och i Danmark

Åbo, Finland

Stockholm, Sverige

Åbo, Finland

Mars 2017 -> till dags dato

November 2016 – Mars 2017

Juni 2016 – Oktober 2016

November 2015 – Maj 2016

April 2015 – Oktober 2015

November 2014 – April 2015

April 2014 – Oktober 2014

Koordinerar du dessa fakta med de finska myndigheternas påståenden, ser du att vi varit hemma i Åbo när de påstår att vi är borta – och att vi bott utomlands när de anklagar oss i Finland.

Den falska och påhittade berättelsen som finska staten och myndigheterna (med hjälp av våld, maktmissbruk och sekretess) försöker göra gällande har inget med verkligheten att göra. Statens agerande är typisk gaslighting; lögner, förvrängd information och manipulationer – som följer det narcissistiska mönstret av förtryck.

Läs mer om de senaste årens händelser (och statens missdåd) här:

Vad håller Finland riktigt på med? Och varför? Kräv full demokratisk insyn och full information! Skärpning Finland, och upp till bevis inför hela världen!

Hälsa & Livsstil

Henrik Karlberg by Kia Karlberg i Villa Kia trädgård Hirvensalo Friskalaviken Friskalanlahti Turku Åbo Finland

Min man Henrik Karlberg: hans funktionshinder, hälsoproblem & nollinkomst >

Här berättar jag utförligt om min mans invaliditet, och om hur drastiskt den har påverkat vårt liv, vår livsstil och våra inkomster, i snart 30 år.

Min ekonomi

Om Oy Elfving Ab, och mina inkomster 2006-2022 (och min mans nollinkomst) >

Information om mitt familjeföretag Oy Elfving Ab, om mina inkomster, om min mans nollinkomst samt om mitt sommarställe i Kyrkslätt.

Kvitton och verifikat från åren 2014-2023 >

Jag sparar alla kvitton. Här ser du mina ca 1500 inköpskvitton och verifikat noggrant listade med datum, plats och summa, från tiden November 2014 till Oktober 2023. Kvittona visar var jag befunnit mig under årens lopp.

Finska statens olagliga uttag från mitt bankkonto >

Den finska staten har olagligt och utan grund tagit närmare 200.000 € från mitt bankkonto (under total sekretess). När en stat måste dölja allt för omvärlden så vet du med säkerhet att staten gör någonting allvarligt fel. Se alla uttag listade här.

Så här mycket kostar det för mig att leva (2021) >

Här ser du mina levnadskostnader just nu, specificerade. I stora drag är den totala levnadskostnaden för hela vårt hushåll (just nu) ca 12.000 € / år, eller 6.000 € / person / år.

Saker jag sålt de senaste åren (och priset jag fick) >

När staten missbrukar sin makt, och inte respekterar grundläggande demokratiska rättigheter och friheter (eller internationella fördrag), så har man som människa, medborgare och skapande konstnär ingen trygghet alls. För att överleva säljer jag bort saker. Här ser du vad jag sålt och till vilket pris. Informationen presenteras med mycket bilder.

Bildgallerier / Visuell dagbok

Här har jag dokumenterat min omgivning i bilder, som en visuell dagbok. Från bilderna kan du enkelt konstatera var jag befunnit mig under årens lopp. Allt som allt finns det över 8500 bilder i den här sektionen (med datum, kort förklaring och EXIF-data) + praktiska slideshows.

Ett stort urval bilder (555 st) med datum i filens namn. Minst en bild från varje dag. Bilderna visar att vi varit hemma i Åbo varje dag.

Ett stort urval bilder (612 st) med datum i filens namn. Minst en bild från varje dag. Bilderna visar att vi varit hemma i Åbo varje dag.

Bildgalleri: 9 Juli – 14 September 2023 >

Ett stort urval bilder (504 st) med datum och kort förklaring i filens namn. Minst en bild från varje dag. Bilderna visar att vi varit hemma i Åbo varje dag.

Bildgalleri: 1 Maj – 8 Juli 2023 >

Ett stort urval bilder (435 st) med datum och kort förklaring i filens namn. Minst en bild från varje dag. Bilderna visar att vi varit hemma i Åbo varje dag.

Bildgalleri: 8 – 30 April 2023 >

Ett stort urval bilder (351 st) med datum och kort förklaring i filens namn. Minst en bild från varje dag. Bilderna visar att vi varit hemma i Åbo varje dag.

Bildgalleri: 1 Januari – 7 April 2023 >

Ett stort urval bilder (564 st) med datum och kort förklaring i filens namn. Minst en bild från varje dag. Bilderna visar att vi varit hemma i Åbo varje dag.

Bildgalleri: 8 Oktober – 31 December 2022 >

Ett stort urval bilder (579 st) med datum och kort förklaring i filens namn. Minst en bild från varje dag. Bilderna visar att vi varit hemma i Åbo varje dag.

Glittrande solnedgång Villa Kia

Bildgalleri: 28 Juli – 7 Oktober 2022 >

Ett stort urval bilder (486 st) med datum och kort förklaring i filens namn. Minst en bild från varje dag. Bilderna visar att vi varit hemma i Åbo varje dag.

Villa Kia konstnärsatelje artist studio

Bildgalleri: 29 Mars – 27 Juli 2022 >

Ett stort urval bilder (541 st) med datum och kort förklaring i filens namn. Minst en bild från varje dag. Bilderna visar att vi varit hemma i Åbo varje dag.

Bildgalleri: 1 Januari – 28 Mars 2022 >

Ett stort urval bilder (566 st) med datum och kort förklaring i filens namn. Minst en bild från varje dag. Bilderna visar att vi varit hemma i Åbo varje dag.

Kia Karlberg by Henrik Karlberg

Bildextra: Se bilderna från åren 2014-2021 i 9 praktiska slideshows >

Alla slideshows från 2014-2021 samlade i ett blogginlägg.

Vertikalpelare

Bildgalleri: 3 November – 31 December 2021 >

Ett stort urval bilder (544 st) med datum och kort förklaring i filens namn. Minst en bild från varje dag. Bilderna visar att vi varit hemma i Åbo varje dag.

Kia Karlberg i trädgården Villa Kia

Bildgalleri: 16 Juli – 2 November 2021 >

Ett stort urval bilder (410 st) med datum och kort förklaring i filens namn. Minst en bild från varje dag. Bilderna visar att vi varit hemma i Åbo varje dag.

Villa Kia utsikt mot Friskalaviken Hirvensalo Åbo

Bildgalleri: 13 Maj 2021 – 15 Juli 2021 >

Ett stort urval bilder (284 st) med datum och kort förklaring i filens namn. Minst en bild från varje dag. Bilderna visar att vi varit hemma i Åbo varje dag.

Villa Kia vinter trädgård Hirvensalo Åbo

Bildgalleri: Juni 2020 – Maj 2021 >

Ett stort urval bilder (258 st) med datum och kort förklaring i filens namn. Bilderna visar att vi varit hemma i Åbo hela tiden.

Villa Kia Friskalaviken Hirvensalo

Bildgalleri: År 2019 >

Ett stort urval bilder (359 st) med datum och kort förklaring i filens namn. Bilderna visar att vi varit hemma i Åbo hela tiden.

Bildgalleri: År 2018 >

Ett stort urval bilder (467 st) med datum och kort förklaring i filens namn. Bilderna visar att vi varit hemma i Åbo hela tiden.

Villa Kia trädgård tuija häck Hirvensalo Åbo

Bildgalleri: År 2017 >

Ett stort urval bilder (467 st) med datum och kort förklaring i filens namn. Vintern bodde vi i Stockholm och resten av året i Åbo.

Villa Kia Hirvensalo Friskalaviken Åbo

Bildgalleri: Juni – December 2016 >

Ett stort urval bilder (328 st) med datum och kort förklaring i filens namn. Sommaren bodde vi i Åbo och vintern i Stockholm.

Bildgalleri: Juli 2015 – Maj 2016 >

Ett stort urval bilder (378 st) från sommaren 2015 i Åbo, vintern 2015 – 2016 i Stockholm och våren 2016 i Danmark.

Kia Karlberg Stockholm

Bildgalleri: Åren 2014-2015 >

Ett stort urval bilder (313 st) med datum och kort förklaring i filens namn. Vintrarna bodde vi i Stockholm och resten av tiden i Åbo.

Nobelkonsert Kia Karlberg Stockholm

Bildgalleri: Åren 2016-2019 i överblick >

En överblick av åren 2016-2019 i 254 bilder, med datum och kort förklaring i filens namn. Se även vår välskötta trädgård.

Bildgallerier & värdefull information

Villa Kia Hirvensalo Åbo Finland Turku

Villa Kia – more than a masterpiece >

Villa Kia is our Finnish seaside villa located at Kaistarniemi, on the prestigious Hirvensalo island, in the city of Turku, Finland.

Villa Kia Hirvensalo Turku Åbo Kia Karlberg

House Tour & Bildgalleri: Villa Kia, vårt hus på Hirvensalo (+ bottenplan & husinformation) >

Inomhusbilder från Villa Kia, vårt arkitektritade hus på Hirvensalo + husets grundinformation och bottenplan.

Bildgalleri: Villa Kia interiör >

Se ännu fler interiörbilder av Villa Kia (113 st). Här hittar du även originalbilderna i större format.

Villa Kia Hirvensalo Turku Åbo Kia Karlberg

Video & Bildgalleri: Villa Kia, vårt hus och vår trädgård från fågelperspektiv >

Se Villa Kia, vårt hus och vår trädgård från lite högre höjd (video + ca 90 bilder). Fotograferat och filmat med en GoPro kamera på en 6 meter hög bambupinne.

Villa Kia Hirvensalo Trädgård Turku Finland Åbo garden puutarha

Villa Kias trädgård (detaljerad växtlista med bilder) >

Se vår härliga trädgård och alla växter listade, med 145 bilder (Garden Tour).

Kia Karlberg Volvo XC60

Bildgalleri: Min Volvo XC60 personbil >

Ett urval bilder (53 st) + specifikation på bilen som jag haft i över 11 år (fortfarande körd bara 40tkm).

Villa Kias garage

Bildgalleri: Villa Kias garage och infart >

Ett urval bilder som visar Villa Kias garage och infart + beskrivning.

Villa Kia byggs

Bildgalleri: Så skapade vi konstnärshemmet Villa Kia >

Se Villa Kia växa fram, från en gammal strandåker till ett unikt konstnärshem; ett modernt arkitektritat lågenergihus med en exceptionell trädgård.

Fasaner

Fågelskådning & alla fåglar på min tomtlista (fågelkryss) >

Se en detaljerad lista och många bilder på de drygt 100 fågelarter jag har observerat från Villa Kia.

Villa Kia Hirvensalo Åbo Turku Finland

Bildgalleri & Video i bloggpost: Så blommade körsbärsträden år 2021 >

Visar huset och trädgården med härligt blommande körsbärsträd i Maj 2021 (video och ca 50 bilder).

Villa Kia 2014 Hirvensalo Turku Åbo Finland

Bildgalleri: Garden Tour 2014 >

Ett urval bilder (97 st) fotograferade den 2 Augusti 2014. Visar hur trädgården och huset såg ut då.

Kia Karlberg

Bildgalleri i bloggpost: Minnen från mitt liv (Kia bildkavalkad) >

Se en bildkavalkad med 33 gamla bilder från olika skeden av mitt liv (fram till 1998).

Arkiverad version av kiakarlberg.com (år 2011) >

Extern länk till Internet Archive. Se en av mina många förmågor, och verk som Finland beslagtagit av mig.

Kafkaesque process in Finland >

Läs min mans välskrivna, detaljerade och internationellt prisade essä, och se hur fel finska staten behandlat oss.