#8 Biografi: Eremitliv och No Contact

Jag och min man Henrik lever som eremiter, utan telefon, post, e-post eller sociala medier. Vi tittar inte på tv och läser inte tidningar. Vi lever i total avskildhet och älskar det.

Att inte bry sig om vad andra människor tycker och tänker är skönt – och att inte ens veta om vad andra tycker och tänker är ännu skönare. Man har sin alldeles egen värld och är lycklig. Man behöver inte ha med den hemska olyckliga världen att göra.

Det är en härlig känsla att vara fri från samhället, utan kontaktyta. Som att bo på en ö. Eller i sitt eget land. Man mår så mycket bättre så.

Fullständig frihet. Ingen kontakt med narcissism. Ingen kontakt med narcissisternas förödande gaslighting.

No Contact heter detta inom psykologin. Det är det enda fungerande sättet att bli fri från narcissisternas våld och värld.

No Contact är ett bra sätt att peka ut hur oviktiga narcissisterna och deras värld är – och det driver dem alltid till vansinne. När de inte når dig kan de ju inte dominera, manipulera och straffa dig.

Jag rekommenderar No Contact till alla (och speciellt till alla högkänsliga personer). Läs mer om No Contact här.

[ bildtext: Min man Henrik kommer från en liten ö i havet och har avlagt Navigationsförbundets skärgårds- och kustskepparexamen. ]

* * * * *