Jag är en av världens främsta experter på narcissism och har grundat den nya, globala filosofin Anti-narcissism.

På den här sidan vill jag ge dig en liten inblick i min banbrytande forskning samt bakgrunden till varför jag forskar i narcissism. Jag vill ge dig mitt personliga perspektiv. Jag berättar lite om vad narcissismen är och beskriver kort mina unika, personliga, empiriska erfarenheter, samt vad jag hittills kommit fram till.

Jag är ännu mitt i min forskning (som fått ett betydande bakslag efter att de finska myndigheterna beslagtagit mina datorer, allt data och forskningsmaterial samt min finansiering).

De viktigaste forskningsupptäckterna och insikterna just nu är att:

 • Narcissismen är roten till de flesta problemen i världen. Och har alltid varit det.
 • Narcissismen är problemet bakom alla andra problem.
 • Det finns möjlighet att åtgärda problemet.

Jag planerar att göra som Charles Darwin och ge ut en bok senare om min nya teori, om jag får leva. Upptäckten är omvälvande så det finns material till hundratals böcker.

Jag vill ändå så detta frö redan nu, låta det växa och vårda det omsorgsfullt.

För att alla skall förstå lägger jag upp detta invecklade problem på ett enkelt och ganska banalt sätt, fritt från formaliteter. Min upptäckt kan låta simpel först, men när du väl börjar inse vad det innebär, att i princip allt förkastas, allt du lärt dig, allt du vet, allt du tänker och allt du tror – inte längre stämmer… vad händer då?

Det är fritt fram att sprida mina insikter och upptäckter.

Läs också blogginlägget: #22 Biografi: Min banbrytande forskning om narcissism

Forskning om narcissism

Jag forskar i narcissism och anti-narcissism.

Narcissism är roten till de flesta problemen i världen.

För att förstå min forskning behöver du en bra grundkunskap om narcissism.

I korthet kan man säga att narcissism är ett kroniskt, patologiskt och (troligen) ärftligt fel på hjärnan, som leder till att en narcissist inte fungerar som en normal människa.

Narcissister saknar empati, samvete och kärlek till andra. Det leder till att narcissisterna lever enligt helt andra regler än det övriga samhället, och att de har en avvikande uppfattning om vad som är rätt eller fel.

Som ett exempel så kan narcissister ljuga om vad som helst, om precis allt. De är så skickliga på lögner och manipulationer att alla vill tro dem. De utnyttjar alla och har ett gränslöst begär efter makt, berömmelse och rikedom. De skyr inga medel för att nå sina mål, eller hemlighålla sina fel. Det finns egentligen inga gränser för en narcissist (de kan i allra värsta fall utvecklas till en ny Stalin eller Hitler – eller något ännu värre).

Narcissisterna är ofta de vackraste människorna på utsidan. Charmiga och karismatiska, med en perfekt fasad.

Image is everything” är narcissistens mantra.

Den hemska verkligheten döljer sig alltid bakom den falska fasaden, som upprätthålls till varje pris. Det kan därför vara svårt att upptäcka en narcissist. Det är lättare att leta efter (och granska) narcissismens tydliga mönster, som aldrig ändras, men som är lätt att hitta ifall man vet vad man ska leta efter.

Narcissismen avslöjas alltid av sitt mönster, under förutsättningen att det finns insyn och objektiv information. Därför behöver narcissisterna alltid hemlighetsmakeri och sekretess.

Läs också blogginlägget: 63 saker du bör veta om narcissister (VIKTIGT)

Min unika praktiska erfarenhet av narcissism

Jag är en högkänslig, särbegåvad och super-empatisk människa som har överlevt grovt narcissistiskt våld på fler plan än de flesta andra. Detta har gett mig en unik kunskap och empirisk erfarenhet:

 1. Jag växte upp i en dysfunktionell familj, med en narcissistisk förälder. Min barndom och uppväxt präglades av psykisk misär och narcissistiskt våld, dolt för omvärlden bakom en vacker fasad. En sådan uppväxt ger oreparerbara skador för livet, men också värdefulla insikter för den som överlever.

 2. När jag växte upp umgicks jag med många ledare i samhället (de kände min släkt). I mina senare karriärer har jag så gott som exklusivt haft att göra med ledande politiker, affärsmän, kungligheter, stjärnor, idoler, kändisar och religiösa ledare. Personer som på olika sätt leder samhället och som människor ser upp till. Min erfarenhet av dem var chockerande; de flesta var falska och vidriga människor bakom fasaden. Jag kände igen det tydliga mönstret. De var narcissister.

 3. Några av dessa kända narcissister, som länge hade utnyttjat min snällhet, ville dölja sina egna brott och samtidigt dominera mig (i enlighet med det narcissistiska mönstret). Detta ledde till en stor rättslig process som (trots att det bara börjat) dragit in politisk makt, polis, domstolar, myndigheter, media och många olika organisationer, på en aldrig tidigare skådad nivå i Finland. Processen avslöjade samtidigt hur narcissister innehar viktiga maktpositioner och hur djupt rotad narcissismen är i hela samhällssystemet.

  Myndigheterna har fängslat mig och tagit det mesta jag har ifrån mig.

  Kännetecknande för denna narcissistiska process är att allt skett under fullständig sekretess, utan insyn från allmänheten. Det narcissistiska mönstret är tydligt och det är möjligt att just denna empiriska erfarenhet (där jag själv hamnat att fungera som prov-kanin) var det som gav mig den mest avgörande biten i forsknings-pusslet.

Som överlevare kan jag förklara, dokumentera och kommunicera mina erfarenheter.

Som vetenskapskvinna kan jag kombinera mina erfarenheter med tvärvetenskaplig forskning som tillsammans ger banbrytande insikter.

Mitt unika perspektiv

Jag är en fri, heterodox forskare som lever ett isolerat och tillbakadraget liv (som eremit) med långa perioder av extrem isolering. Jag tittar inte på TV. Jag påverkas inte i stor grad av omvärlden, eller dess värderingar.

Som högkänslig person ser jag och uppfattar saker som ingen annan ser.

Jag kan därför erbjuda en unik synvinkel – ett annorlunda sätt att se på saker.

Narcissisterna finns överallt

Mönstret är samma för all narcissism. Narcissisterna tar sig till toppen av varje hierarki, och leder sedan ner ondskan genom alla system, oavsett nation, tidsepok eller sammanhang. De påverkar allt och alla. Detta leder naturligtvis till orättvisa och ojämlikhet. När en narcissist försvinner kommer det alltid en ny narcissist i den föregåendes ställe. Det är en ond cirkel.

Narcissismen är roten till de flesta problemen i världen.

Narcissism är inget nytt, det har alltid funnits. Mönstret har alltid varit det samma genom hela historien.

Först det senaste århundradet har vetenskapen börjat inse problemet. Tyvärr är den gällande paradigmen i stort sett uppbyggd av och kring narcissister så inom den ramen kan man inte förstå eller lösa problematiken. Det publiceras mycket felaktig och förvrängd information om narcissism, som skyddar narcissisternas intressen. Narcissisterna vill naturligtvis inte bli avslöjade eller avväpnade.

Det behövs därför ett paradigmskifte – ett nytt sätt att se på världen och dess historia. En revolution.

Denna förändring kan endast ske genom att vetenskapen öppet samarbetar med den kollektiva intelligensen, allmänheten.

Min forskning i praktiken

Förutom att dokumentera mina egna erfarenheter och empiriska observationer går min forskning ut på att tvärvetenskapligt studera och granska all information och forskning som berör mitt område, främst inom medicin, psykologi, biologi, filosofi, sociologi, historia, ekonomi, statsvetenskap, juridik, kommunikation, religion och kyrkohistoria, samt olika biografier.

I praktiken pusslar jag logiskt ihop hela världens vetenskap och forskning, folkvisdom, sunt förnuft, allmänna fakta och kunskap, med mina unika och rikliga empiriska erfarenheter och iakttagelser.

Jag granskar omfattande även:

 • civilisationer och deras förfall
 • olika kulturer, inte bara den västerländska
 • hierarkier och makt
 • folkstammar, ursprungsbefolkningar och kulturer på olika kontinenter
 • kolonisation och självisk exploatering genom historien, t.ex. Afrika, Indien, Amerika
 • krig och konflikter, orsakerna till dem, samt de fatala konsekvenserna
 • slaveri, inte bara ur västerländsk synvinkel utan också ur interna perspektiv t.ex. Afrika
 • rasism
 • tyranni och diktaturer
 • Stalin, Hitler och Mannerheim
 • Holocaust och folkmord
 • nationalism, fundamentalism och ideologier
 • revolutioner och andra stora försök till förändringar, t.ex. revolutionerna i Frankrike, Ryssland och Haiti
 • kungar, drottningar, andra kungligheter och kungliga släkter genom historien
 • Amerikas historia och grundande, behandlingen av ursprungsbefolkningen
 • Amerikas ledare och politiker genom historien
 • politiker överlag
 • hemliga sällskap och ordnar genom historien
 • kyrkohistoria
 • religiösa ledare, kyrkofäder, bibliska personer (som t.ex. Paulus) som format religionerna
 • Bibeln överlag (t.ex. varför skulle Bibeln, i 1 Mos 2:12, börja med information om att det finns guld och ädelstenar vid paradiset?)
 • skolor och utbildning
 • miljardärer, oligarker och idoler
 • media, mediamoguler och underhållningsbranschen
 • psykologer och filosofer som format vår syn på omvärlden
 • alla andra personer som betydligt påverkat vårt samhälle och världens historia

Jag granskar olika nutida och historiska personers mönster på ett djupt personligt och psykologiskt plan, t.ex. familjeförhållanden och -problem, livsstil, relationer, missbruk, förhållandet till pengar, depressioner, barn/föräldrar (och också deras motsvarande mönster).

När du väl lärt dig hitta narcissismens “Red Flags” som jag kallar det, upptäcker du hur genomgående, lätt igenkännlig och farlig narcissismen är.

Det är en skrämmande upptäckt.

En gemensam nämnare

Många saker i historien har börjat bra. Men hur väl det än började, och hur god grundtanken och intentionen än var, så tar narcissister alltid över, och förstör allt (exempelvis revolutioner och kristendomen).

Narcissister för med sig konflikter, våld, drama, ojämlikhet, exploatering, misär och orättvisa.

Man kan säga att narcissismen är historisk, utbredd överallt, och roten till de flesta problemen i världen.

Man kan konstatera att vi lever i en sjuk, ojämlik och våldsam värld. Vi lever alltså i narcissisternas låtsasvärld, en illusion. Och de vill få oss att tro att den världen är det normala, så som det skall vara.

Men så behöver det inte vara. Världen kan vara bättre än så. Och tillsammans kan vi ändra det!

Vad leder detta till?

Vi måste kontrollera och eliminera problemet med narcissismen. För att uppnå detta behöver vi det största eniga samarbete världen någonsin har skådat. Vi behöver dig!

Det behövs ett 100% säkert sätt att identifiera och avväpna narcissister. Det är en utmaning för vetenskapen.

Vi behöver Anti-narcissism.

Min önskan är att hela världen skall må bättre (narcissisterna inkluderat). Jag hoppas vi finner ett botemedel!

Fritt fram att sprida mina insikter

Jag hade först tänkt göra denna forskning som min doktorsavhandling men observerade att narcissismen underminerar universiteten och forskningen. Jag vill forska fritt, och komma fram till banbrytande slutsatser. I den rådande paradigmen är detta inte möjligt. Om jag får leva, och paradigmen byts ut, är jag villig att fortsätta min akademiska karriär på godtagbara villkor.

Jag ser gärna att vetenskapsmän och akademiker tar mina idéer, granskar dem, utvecklar dem och forskar vidare. Det är fritt fram. Jag vill hjälpa alla. Jag delar gärna med mig av min kunskap och mina erfarenheter. Insikten är så viktig för världen.

Jag har grundat den globala filosofin Anti-narcissism, som har en egen internationell webbplats på adressen anti-narcissism.org.

Jag kommer att fortsätta att aktivt och självständigt forska, och öppet publicera mina tankar och insikter här på min blogg. Jag är en opinionsledare som kan skaka om länder, och hela världen.

Jag är också bakgrundskraft för flera nya, globala initiativ och kampanjer mot narcissism (med målet att effektivt nå ut till varenda person på jorden – och göra befolkningen immun). Vi kommer särskilt att rikta kampanjer till barn och unga. Mer om det senare.

Kom ihåg att i grund och botten tar narcissisternas spel slut, när vi genomskådar dem och slutar tro på deras lögner och manipulationer. Så enkelt är det.

Följ med utvecklingen genom att bokmärka och besöka bloggen ofta!

Jag svarar gärna på frågor om narcissism och anti-narcissism via Quora (mer information om det finns i detta blogginlägg).