Så här ser tidtabellen ut (Anti-narcissism erövrar världen)

Här tänkte jag belysa tidtabellen med Anti-narcissism, som jag ser på det.

Anti-narcissism är stort. Man måste beakta att det kanske är den största och mest omvälvande upptäckten någonsin (i hela mänsklighetens historia).

Anti-narcissism omkullkastar allt man trott och föreställt sig hittills; alla system, regler, traditioner, historia, religioner, mm.

Allt detta är djupt inrotat i människans kulturer. Det tar tid att ändra sådant.

Jag ser tidtabellen ungefär så här:

Inom 2-5 år kommer endast de smartaste och mest intelligenta människorna att förstå upptäckten. De får “first mover advantage”, nyttan att vara först, och många kommer att bli stora historiska ledare och viktiga personer, som räddar och förändrar hela världen.

Den nya insikten ger dem enorma fördelar i allt (både karriärsmässigt och i alla personliga relationer) – nästan som en superkraft.

Realistiskt kan det ta 20-30 år innan majoriteten av människorna börjar förstå upptäckten. Då kommer det att genomsyra tänkandet.

Det kommer naturligtvis att vara en dragkamp, där narcissisterna försöker att klamra sig fast vid makten med våld. Men det är en kamp som narcissisterna inte längre kan vinna – de har ju blivit avslöjade. Ingen kommer att tro på deras gaslighting längre. Narcissisternas spel tar slut när vi slutar tro på deras lögner och manipulationer.

Jag tror det kan ta 70-100 år innan paradigmen är helt utbytt – då har vi ett helt nytt världssystem. Då har de nuvarande generationerna (med det föråldrade narcissistiska tankesättet) dött ut. Paradigmer ändras inte, de byts bara ut (och dör ut).

Vad alla implikationer för samhället kommer att vara, är i detta skede omöjligt att säga. Det är ett långsiktigt projekt. År 2099 vet vi mera.

* * * * *