Enklare än så här kan det inte bli (Ockhams rakkniv)

Ockhams rakkniv är en princip för tänkande (en problemlösningsmetod inom vetenskapen) som innebär att man rakar bort alla onödiga antaganden för att finna den enklaste förklaringen.

Man ska alltså inte anta fler saker än det som behövs för att förklara observationerna man gör. Om det finns flera förklaringar bör man välja den enklaste. Idén kommer från Aristoteles, men har namngetts efter filosofen William of Ockham (ca 1287–1347).

Jag älskar att skala bort allt onödigt. Jag är en minimalist. Man ska inte krångla till saker i onödan.

Narcissister är raka motsatsen. De älskar att krångla till allt. De lever på gaslighting och förvirring. Läs mer här: 63 saker du bör veta om narcissister.

Narcissisterna har förstört världen. Narcissismen är roten till det onda. De flesta problemen är i själva verket bara symptom av narcissismen. Det är enkelt att se, när man skalar bort allt onödigt.

Den enklaste lösningen är den bästa. Den finns här framför dig. Ett helt nytt perspektiv.

Narcissismen är problemet bakom de flesta andra problemen. Vi måste eliminera narcissismen.

Det kan låta för enkelt och banalt, men ta emot Anti-narcissism som ett litet frö. Låt det växa. Undersök och forska själv. Granska det från alla håll. Fröet är litet och enkelt, men upptäckten otroligt stor och revolutionerande. Gigantisk.

Så många människor har satsat massor av resurser, i hopplösa försök att lösa världens problem. Ändå har allt stampat på stället, eller bara blivit värre. Det saknas hållbara lösningar. Världen är på väg mot sin undergång.

Varför göra allt så invecklat?

Se istället igenom narcissisternas rökridåer och gaslighting. Se igenom narcissismens spel. Och använd själv, som stora vetenskapsmän, Ockhams rakkniv. Rakt på sak. Skingra dimman och tänd ljuset, så ser också du saker som ingen annan sett.

Innerst inne vet alla att det är så enkelt. Att svaret finns där rakt framför näsan på alla. Att det finns färdigt i varje människa. Att Anti-narcissism kan vara svaret, lösningen och förklaringen.

Varför krångla till det i onödan, när lösningen kan vara så enkel?

* * * * *