Två orsaker till att världen redan går mot sin undergång (plus lösningen)

Världen är en vacker planet full av underbara människor (och härlig natur). Människan är bara en liten del av världens mångfald.

Sett i ett större perspektiv (i universums perspektiv) så har mänsklighetens historia varit en väldigt kort, våldsam och exploativ berättelse.

Vår kända, dokumenterade historia är bara några tusen år gammal, alltså ingenting i det större perspektivet. Mänskligheten är bara i början av sin historia.

På denna relativt korta tid (som knappt motsvarar ett ögonblick för universum) har människan ändå nästan lyckats förstöra vår unika planet.

När vi människor borde kunna se fram emot en vacker och hållbar framtid på miljontals år (där våra barnbarns barn skulle kunna trivas och må bra) riskerar människan istället att vara utdöd inom några hundra år.

Livet på jorden riskerar alltså att ta slut innan det knappt ens börjat.

Varför har det gått så fel?

Hur är det möjligt att allt gått så fel – på så rekordkort tid?

Det går att identifiera två orsaker till detta:

1. Narcissism

Genom historien har själviska och sjuka narcissister alltid tagit makten och dominerat världen (fastän narcissisterna bara utgör mindre än 20% av jordens befolkning).

Narcissisterna har ett obotligt fel på sin hjärna, vilket gör att de saknar flera grundläggande mänskliga funktioner (t.ex. empati, moral, samvete och kärlek till andra). Narcissister är mästare på manipulationer, skådespel och undanflykter.

De skyr inga medel för att nå sina mål – att själviskt dominera och utnyttja sin omvärld. De har hänsynslöst exploaterat allt och alla (som parasiter). De bryr sig inte om andra människor, djur eller natur. De bryr sig inte om luft, vatten eller ekosystem.

Narcissisterna har förstört livet för alla (dem själva inberäknade). De står i princip bakom allt bråk, all oro och alla konflikter. De skapar problem och motverkar alla lösningar.

När du vet hur en narcissist fungerar så är det enkelt att se att narcissismen är roten till all ojämlikhet och orättvisa i världen. Ormboet kunde man kalla det – eller källan som förgiftar alla och allt. Narcissismen är alltså (direkt eller indirekt) roten till det onda, problemet bakom de flesta andra problem.

2. Hur omvärlden (vi normala människor) förhåller sig till narcissism.

Den andra orsaken till att allt gått så fel i världen är att omvärlden (resten av människorna) faktiskt tillåtit det.

Historiskt har vi normala människor (icke-narcissister) alltid blivit lurade, kuvade och styrda av narcissisterna. Det har skett på många olika sätt. Ofta genom fysiskt och psykiskt våld och aggressiva eller förrädiska manipulationer (gaslighting).

Narcissisterna har använt alla normala människor som spelknappar. De har tagit fram de värsta och mörkaste sidorna hos alla.

Omvärlden har inte förstått hur farliga narcissisterna är. Omvärlden har knappt ens förstått att narcissisterna faktiskt existerar mitt ibland oss.

Vi normala människor (som är snälla och empatiska) har nämligen en sorts svaghet i våra hjärnor; en vilja att tro gott om alla. Vi vill blint tro på alla människors godhet. Vi vill lita på alla. Samtidigt är vi också bekväma varelser som tycker om en viss rutin och struktur (och vill undvika konflikter). Narcissisterna har utnyttjat allt detta till att lura och dominera oss.

Narcissisterna är otroligt duktiga skådespelare och manipulatörer. Vi normala personer har blivit utnyttjade och bedragna av narcissisterna hela tiden (och fortsättningsvis). Helt enkelt för att vi inte förstått bättre.

Det här är någonting vi kan (och måste) ändra på.

Vi måste komma ihåg att narcissisterna endast kan göra den skada som omvärlden tillåter. Det är omvärldens uppgift att hindra dem.

Vi har ett val. Ansvaret är på oss.

Det vi tillåter kommer att fortsätta.

Båda orsakerna (narcissismen & hur omvärlden förhåller sig till narcissisterna) måste behandlas för att världen på sikt skall bli bättre. Vi måste lära oss av våra misstag. Så länge omvärlden tror att narcissisterna är normala, istället för sjuka, kommer vår värld att vara sjuk.

Narcissisterna har skapat den nuvarande världsbilden, den narcissistiska paradigmen.

Vi behöver en helt ny anti-narcissistisk paradigm.

Paradigmer ändras vanligtvis inte – de byts bara ut. En gammal paradigm dör ut och en ny paradigm tar över. Det är ett långsiktigt projekt som kan ta flera generationer. Därför är det viktigt att börja nu direkt!

Du måste förstå att det finns två typers människor

Först måste vi alla inse och förstå att det faktiskt finns två helt olika typers människor i världen.

  1. Icke-narcissister (normala)
  2. Narcissister

Normala människor är normala – och narcissisterna är narcissister. Normala människor har empati och sunt förnuft (= friska). Narcissister saknar empati och sunt förnuft (= sjuka).

Du måste lära dig skillnaden!

Narcissister är inte normala människor. Deras världsbild är inte normal. Deras funktionssätt är inte normalt. Narcissister är till sin natur korrupta varelser. De är patologiska lögnare. Du kan aldrig lita på en narcissist.

Alla måste förstå att narcissister är psykiskt sjuka. De kan inte själva hjälpa det. De har inget val. Felet sitter i deras hjärna, och för nuvarande är sjukdomen obotlig. Det finns inte ett enda vetenskapligt dokumenterat fall (i hela världen) där en narcissist skulle ha blivit botad.

Allt det här kan komma som en chock för många.

Det är som att upptäcka ett nytt folkslag, en helt ny stam av psykiska terrorister, som ingen med säkerhet ens vetat att existerat, men som ändå har levt mitt ibland oss hela tiden (bakom olika skepnader, fasader och rökridåer).

Narcissisterna har alltså gömt sig mitt framför näsan på oss alla – men ändå har inte någon identifierat dem. Alla har nog sett deras destruktiva spår, skadorna och ruinerna de lämnar efter sig, men ingen har riktigt förstått orsaken. Genom gaslighting sätter narcissisterna alltid felet på någon annan. Narcissisterna vänder kappan efter vinden (enligt vad som passar dem bäst i stunden) och lyckas alltid komma undan.

Samhällets begränsade resurser satsas bara på symptomen – inte på det verkliga problemet (orsaken till problemen). Alla aktivister fäktas mot väderkvarnar och rökridåer. Ondskan byter bara skepnad. Det är en ond cirkel som aldrig tar slut.

Lösningen på problemet

Lösningen är mycket enklare än de flesta tror.

Vi kan effektivt lösa alla problem och konflikter i världen om vi riktar in resurserna på själva grundproblemet, narcissismen.

Vi måste helt enkelt avslöja och eliminera narcissismen genom anti-narcissism.

Du måste förstå att om du är anti-rasist så är du egentligen anti-narcissist. Jobbar du mot korruption är du anti-narcissist. Jobbar du för miljön är du anti-narcissist. Jobbar du för kvinnors rättigheter och jämställdhet är du anti-narcissist. Jobbar du för frihet och öppenhet är du anti-narcissist. Jag skulle kunna ge oändligt med exempel…

Min poäng är att jobbar du för rättvisa, jämlikhet och en hållbar framtid så är du redan en anti-narcissist, utan att du kanske vet om det. Du jobbar helt klart mot narcissister.

Beakta också att din chef (eller ledaren för din organisation) med stor sannolikhet kan vara en narcissist.

Ta i bruk anti-narcissism och lär dig allt om hur narcissister fungerar så blir ditt arbete mycket enklare och effektivare.

* * * * *