Narcissism och personliga relationer (3 lästips)

I min forskning om narcissism har jag koncentrerat mig på den stora bilden (det globala och filosofiska perspektivet). Narcissismen är världens största problem. Den är roten till de flesta problemen i världen. Läs 63 saker du bör veta om narcissister.

Jag skulle så gärna vilja hjälpa alla. Varje offer för narcissism. Även alla som lider i sina personliga relationer. Jag är själv ett offer för narcissism. Jag har varit där. Jag vet hur det är.

Det är viktigt att vi som offer vågar höja våra röster och informera alla andra. Det finns redan tusentals människor som på olika språk delar med sig av sina erfarenheter. När vi ropar tillräckligt länge, kommer alla att höra oss.

Det är så revolutioner börjar.

Jag kommer vid tillfälle att skriva mycket mer om mina personliga erfarenheter.

Nu, till att börja med, vill jag ge dig tips på 3 nätsidor.

Dessa sidor/personer koncentrerar sig på den personliga relationsbiten. De har kanske inte ännu förstått de väldiga konsekvenserna som narcissismen har på hela samhällssystemet (både i nutid och genom historien). Men oavsett så är det narcissistiska mönstret detsamma, i både smått som stort.

 1. Giftiga relationer
  Giftiga relationer är en hemsida som på svenska informerar och sprider kunskap om narcissism.
 1. Det osynliga våldet
  En svenskspråkig sida för kvinnor och män som fallit offer för psykisk (och fysisk) misshandel, privat eller på sin arbetsplats.
 1. Shahida Arabi | Thought Catalog
  Om du kan engelska så vill jag rekommendera Shahida Arabis artiklar. Hon har också skrivit flera böcker om narcissism.

  Jag tycker om att läsa Shahidas texter. När jag började forska 2014 var hon en av de få som skrev ur offrets perspektiv. Hon var en ögonöppnare.

  Jag vill speciellt plocka ut en artikel som heter “Why the women society calls ‘damaged’ are the most powerful“. Det känns som att hon i mycket beskriver mig (och jag hoppas jag får vara en ögonöppnare för hela världen).

* * * * *