#3 Biografi: Studier och giftermål

Efter gymnasiet fick jag en studieplats på universitetet Åbo Akademi, och flyttade till Åbo för att studera språk på humanistiska fakulteten. Väl i Åbo trivdes jag väldigt bra.

År 1994 träffade jag min blivande man, Henrik Karlberg, i korridorerna på universitetet. Han är också en super-empatisk och högkänslig person (och konstnär). Ett sådant öppet, tolerant och skarpt sinne kombinerat med ett så otroligt generöst och varmt hjärta hittas inte i många män. Vi har ett lyckligt och kärleksfullt förhållande.

Prinsessbröllopstårtan från St. Honoré

Vi gifte oss 1998 i Svartå Slottskyrka, där min förfader Karl August Möller varit präst i 50 år. Vi ordnade bröllopsfesten i Slottets festsal och åkte därefter direkt på en tre veckors bröllopsresa till Koh Samui i Thailand.

Det var mycket speciellt att få ha bröllopet i Svartå Slott. Slottet är museiskyddat och normalt kan man inte ordna bröllopsfesten där. Men vi är så aktsamma och ordningsamma att de gjorde ett undantag för oss.

Det var ett riktigt drömbröllop, ett minne för livet. Jag är glad och tacksam för alla som deltog, och jag vill återigen rikta ett stort tack till varenda person, familj och vänner, som ställde upp och gjorde allt ni kunde för att dagen skulle bli så fin, lyckad och oförglömlig som möjligt! Varje sak ni gjorde, varje detalj, betydde massor för oss, tack ännu en gång! ♥²

Se fler bilder av bröllopstårtan och vigseln här.

Jag kände mig som en prinsessa och har gjort det alltsedan dess. Vad kan vara bättre än två högkänsliga, superempatiska personer som varje dag osjälviskt tävlar i ömsesidig kärlek och respekt?

Vi har nu varit gifta i 23 år och tiden har gått jättefort. Känslan av att vara både härligt nykär och nygift finns fortfarande kvar varje dag.

År 1998 (veckan innan bröllopet) flyttade vi till det charmiga Akropolis-huset på Gamla Hirvensalovägen i Åbo där vi bodde i två år. Sedan flyttade vi (år 2000) till Relingsgatan och bodde i fyra år i en nybyggd takvåning vid vattnet.

Inom studierna intresserade jag mig alltmer för företagskulturer, filosofi och mänskliga interaktioner och flyttade så småningom över till Handelshögskolan vid Åbo Akademi med huvudämne organisation och ledning. Min pro gradu handlade om professorernas belöningssystem och jag avlade Ekonomie Magistersexamen år 2001, samt arbetade sedan ett tag vid universitetet.

Vid sidan av detta var jag aktiv i kyrkliga sammanhang med frivilligarbete, konstnärligt skapande och dans. Jag koreograferade danser, också till Tomasmässor i Åbo Domkyrka, och gjorde även egna solouppträdanden. Jag tyckte om att dansa i Domkyrkan, fast det var trångt.

Jag var flera år aktiv i styrelsen för Åbo Studentmission, och arrangerade år 1999 en omtalad föreläsning med filosofen William Lane Craig (Ph.D) i Åbo. Auditoriet fylldes så snabbt att alla inte fick plats. Craig var en av flera intressanta filosofiska tänkare jag fått bekanta mig med. Efter en givande lunchdiskussion, körde jag honom till tågstationen. Jag minns fortfarande hur han reagerade på min riviga körstil.

Du kan se flera bilder från dessa tidsperioder här: Minnen från mitt liv (Kia bildkavalkad).

* * * * *