Varför unga, vackra och attraktiva kvinnor blev monster (de var narcissister)

Tusentals unga, vackra och attraktiva kvinnor (som till synes såg helt normala ut) tog frivilligt jobb på koncentrationslägren i Nazi-Tyskland.

Där betedde de sig som verkliga monster.

Den ena stunden var de så oskyldiga, söta och ordentliga kvinnor, som klädde sig fint och hade fashionabla frisyrer, medan de i nästa stund slog, torterade och mördade sina fångar på de mest brutala och omänskliga sätten.

Det många tycker är märkligt är att kvinnorna var lyckliga. De hade sin bästa tid som vakter i koncentrationslägren. De hade en absolut och totalitär makt över fångarna – och de kunde utföra precis vilka hemskheter deras mörka hjärtan än önskade, utan några konsekvenser.

I efterskott ångrade kvinnorna inget. De var närmast ledsna över att deras nöje tagit slut.

Efter kriget ställdes knappt någon av kvinnorna till svars. Kvinnorna ljög, skyllde ifrån sig och låtsades vara offer.

Många har svårt att förstå hur allt detta är möjligt? Många ställer frågorna: Hur kan kvinnor (som ser helt normala ut) vara sådana monster – och varför straffades de inte?

Svaret är enkelt:

Det är inte alls förvånande – det följer exakt det narcissistiska mönstret (till punkt och pricka). Det är såhär narcissister alltid fungerar.

Narcissisterna har en falsk fasad. De gör sina vidrigheter, de skyller ifrån sig, och de kommer undan. Så här har det varit genom historien, så är det ännu idag.

Kvinnor eller män, det spelar ingen roll – alla narcissister följer samma förrädiska mönster. Narcissisterna har ett obotligt fel på sin hjärna (samma grupp som psykopater) som gör att de utvecklas till monster om omgivningen tillåter det. De förgiftar allt.

Andra världskrigets händelser åskådliggör narcissismen och dess katastrofala konsekvenser på ett mycket tydligt sätt. Då menar jag inte bara kvinnovakterna, eller nazismen överlag, utan allt som hände överallt i världen; före, under och efter kriget. Allt går att spåra till narcissismen.

När du förstår dig på hur narcissism (och gaslighting) fungerar i större perspektiv, så förstår du alla händelser (och bakgrunden till allt som hände) mycket bättre. Anti-narcissism ger dig verktyget att tolka det som alla hittills haft så svårt att förstå.

Endast genom denna insikt kan vi tillsammans se till att det aldrig händer igen!

Referenser:

BBC News – Nazi Ravensbrück camp: How ordinary women became SS torturers

Anti-narcissism Official home

* * * * *