#21 Biografi: Ännu mera fakta, tankar och bröst

Jag har självlockigt hår som var helt blont när jag var ung, men som mörknat aningen med åldern, och nu börjar bli grått (vilket jag både gillar och uppskattar).

Jag är 170 cm lång och väger 55 kg. Jag har en smal midja och fina, naturliga bröst. Jag är ofta konstmodell för min man, som är Finlands ledande nakenfotograf och en av de bästa i världen. Jag uppskattar högt hans konstform liksom alla normala, förnuftiga människor gör.

Jag tycker att bröst och nakenhet är vackert och naturligt. Det är frihet. Frihet från skam. Så som Gud skapade oss. Så som vi föddes. Om den finska kulturen inte klarar av att uppskatta denna konstform är det fel på kulturen, inte på konsten.

Skam är ett av narcissisternas effektivaste vapen. Genom skam kan narcissister manipulera, dominera och bestraffa människor.

En kultur som inte kan acceptera och hantera nakenhet är en sjuk, narcissistisk och hypokritisk kultur.

Jag skäms inte för någonting – annat än att bli kallad finländare. Jag vill inte vara en del av den sjuka, skenheliga kulturen. Se vilka fel Finland har gjort mot mig. Det som staten gör bara bekräftar det jag redan visste. Och inom några år kommer alla att veta det.

Jag talar svenska, engelska, tyska, franska, spanska och lite italienska och holländska.

Jag är aktiv och påhittig, vänlig och fredlig, tillgiven och trogen, envis och viljestark, lugn och samvetsgrann, flitig och kreativ, högkänslig och särbegåvad. Jag har stor arbetsglädje och stor prestationsförmåga. Jag är otroligt seg och stark. Jag må bli slagen gul och blå, men jag studsar alltid tillbaka, och reser mig alltid upp igen. Alltid. Så länge jag lever.

Jag är passionerad och ivrig, unik och annorlunda, erfaren och kompetent, kapabel och duktig, företagsam och handlingskraftig, inflytelserik och betydelsefull, noggrann och omsorgsfull, motiverad och fokuserad, uthållig och målmedveten, vaken och skarpsynt, observant och uppmärksam, beslutsam och disciplinerad, karaktärsfast och lojal, värdig och respektabel, ärlig och uppriktig, trovärdig och tillförlitlig, rättfram och principfast, rakryggad och hederlig, äkta och autentisk, naturlig och okonstlad, modig och nyfiken, frigjord och öppensinnad, välvillig och godhjärtad, storsint och överseende, mild och fördragsam, förlåtande och hjälpsam, frikostig och givmild, human och empatisk, rättvis och behärskad, saklig och förnuftig, artig och hövlig, livsbejakande och levnadsglad. Mänsklig.

Jag tycker om sommar och värme, men tål inte stark sol. På vintern går jag i ide.

Jag har två kylskåp och tre frysar, och handlar livsmedel och förnödenheter för 1-2 månader per gång. Tidvis bakar jag precis allt bröd själv, med hjälp av en Ankarsrum köksassistent (som jag tycker så mycket om att jag tar den med mig på resor och utlandsvistelser). Min Ankarsrum är nog en av de mest beresta köksassistenterna som finns. Läs också: Brödet som smakar bättre än din hustrus bak (mitt favoritrecept).

Jag använder inte alkohol, inte andra rusmedel och röker inte. Jag har en hälsosam livsstil.

Jag har hjärtfel, som har uppkommit pga trauman från psykisk misshandel och våld som jag har utsatts för. Jag lider av C-PTSD (complex posttraumatic stress disorder) och svåra sömnproblem. Jag har laktosintolerans och besvärlig IBS, som inkräktar på och begränsar normala funktioner i vardagen.

Jag är gladlynt och positiv. En survivor och fighter, en som aldrig ger upp. Jag vet inte själv hur jag har orkat igenom allt men jag verkar ha en livsgnista som inte går att släcka, som alltid brinner för livet och friheten, full av hopp och kärlek.

Jag har levt ett spännande och mycket meningsfullt liv. Den bärande kraften i mitt liv är min tro på Gud. Han har gett mig livet och fyllt mig med kärlek. Varje dag är en gåva.

Jag vill vara ett ljus i mörkret och en röst för de svaga.

Jag vill hjälpa och rädda andra genom att informera, belysa, skaka om, ifrågasätta status quo, förändra till det bättre, starta en rörelse och en revolution, visa på felaktigheter, ställa mig upp på det godas sida, kämpa den goda kampen, outtröttligt tala om narcissismens faror och förmedla detta viktiga budskap genom min konst och genom texter jag skriver. Så länge jag finns.

Den finska staten förstör med sina lögner både landets och mitt rykte. Men även om mitt rykte raseras kommer jag ändå att fortsätta kämpa, även om ingen skulle lyssna på mig just då. Någon, som behöver det, kan råka lyssna och deras liv kan förändras totalt, till det bättre. En dag kommer min röst att bli hörd, och jag kommer att få rätt. Det handlar endast om tid och tålamod. Historien är full av exempel på detta.

Jag vill säga de saker som ingen vågar säga, den obekväma sanningen om lögnerna som samhället byggt upp och försvarar till varje pris. Jag vill ha förändring som gör världen bättre.

* * * * *