Är din diskmaskin på skön arbetshöjd (50 cm från golvet)?

Jag vill ge dig ett gott råd. Installera din diskmaskin på rätt arbetshöjd. Det underlättar livet.

När vi byggde vårt hus 2003-2004 var det självklart för oss att diskmaskinen (liksom ugn och tvättmaskin) skulle vara på en skön arbetshöjd. Min man Henrik har nämligen svåra ryggproblem (stelopererad rygg) och kan inte alls böja sig ner.

Vi har installerat diskmaskinen på 50 cm höjd från golvet. Ugnen är installerad på 74 cm höjd från golvet.

Tvättmaskinen är också installerad på 74 cm höjd, men det tycker jag är lite väl högt. 50 cm skulle vara en bättre höjd. Vi har ingen torktumlare (för jag tycker de slösar energi och sliter på kläderna).

När det gäller kök så är den praktiska funktionen mycket viktigare än utseendet. Det betyder inte att köket behöver vara fult. Det kan vara både praktiskt och snyggt, bara man planerar det bra.

Jag plockar in och ur min diskmaskin flera gånger per dag, konstant. Det är skönt att ha diskmaskinen på rätt höjd.

Under de 18 åren vi bott i vårt hus (Villa Kia) har vi också rest mycket. Vi har bott i tiotals bostäder och villor, i många länder. Många av bostäderna hade stora, trendiga kök. Snygga att se på men opraktiska att jobba i. Alla hade diskmaskinen på golvet. Å vad jag alltid saknade mitt eget kök…

Vem har hittat på traditionen att diskmaskinen skall stå på golvet? Säkert en narcissist.

* * * * *