Video | Kia gör en cover på låten Oceans av Hillsong (med 4 strängar)

I natt spelade jag in en musikvideo.

Jag plockade fram min dammiga gitarr (som bara har fyra strängar kvar) och gjorde en cover på Oceans av Hillsong UNITED.

Här är musikvideon:

Jag är en högkänslig person och som konstnär är jag mycket expressiv. Jag lever mig in, med mycket inlevelse och känslor, i allt jag gör. Jag reagerar snabbt och starkt på alla impulser, som t.ex. i videon när jag blir intensivt förskräckt av att någonting trillade ner från bordet.

Som konstnär har jag full konstnärlig frihet (och ett ansvar) att göra alla saker annorlunda – att bryta konventioner, visa exempel och skaka om världen. Jag vill använda min konst till att avslöja narcissisterna och narcissisternas värld, och arbeta för anti-narcissism.

För er som är intresserade av den tekniska biten så beskriver jag utrustningen och stylingen lite närmare:

Läderbyxorna är från Gestuz, polotröjan från Zara och Push-up BH:n från Lindex (många år gamla).

Jag använder sällan makeup, men för videon satte jag på lite läppstift från Estee Lauder, ögonskugga från Isadora, mineralpuder från Jane Iredale och maskara från Maybelline. Sedan lade jag löst på några lösögonfransar från Kiss (som hölls kvar utan lim fast jag blinkade).

Gitarren är en Yamaha CGX102 elektroakustisk klassisk gitarr (med fyra nylonsträngar).

Videon är filmad med en Panasonic Lumix G90. Objektivet är Sigma 60mm 2.8. Mikrofonen är en Røde Videomicro. Stativet är Slik Pro 700DX (AMT) och stativhuvudet är Benro S2.

Kameran är inställd på L. Monochrome D. Jag gillar svartvitt väldigt mycket.

Som bakgrund använder jag ett stort svart tyg (vanligt lakanstyg). Jag satte upp tyget med klampar från Biltema i ett Heavy Duty bakgrundsstativ.

Största delen av videon är ljussatt med en enda lampa. Det är en vanlig LED-lampa (8W E27 4000K Spot LED) som man kan köpa i matbutiken. Lampans hållare är från Verkkokauppa.com (20 €). Framför lampan använder jag ett vitt paraply (för att mjuka upp ljuset).

Det är ett enkelt och billigt ljus som jag tycker om att använda (helst fotograferar/filmar jag dock i naturljus, i befintligt ljus).

Lampan/lamphållaren är fastsatt i en Elinchrom PolyStand (ljusbom med hjul). Ljuset är placerat nästan rakt framför mig, lite snett ovanifrån.

Jag plockade också fram 4 studiolampor (som inte har använts på 10 år). Blixtlampornas fläktar hade för högt ljud, så de lamporna gick inte att använda till musikvideoinspelningen, men de såg ändå roliga ut och gjorde settingen mera spännande. För foton och B-roll fungerade de bra.

Framför mig, på golvet, lade jag en Lastolite Triflector, som reflekterar lite ljus upp tillbaka på mitt ansikte och mina händer.

Slutligen satte jag paraplyets genomskinliga skyddsplast delvis framför kamerans objektiv, så fick jag en specialeffekt; lite suddig dimma i kanterna.

Sedan var det bara att trycka på Record-knappen och börja sjunga.

Vill du lära dig mer om ljussättning så kolla in det här inlägget.

* * * * *