Varför vi högkänsliga är bättre för världen än narcissister (15 skäl)

Aggressiva och stridslystna narcissister har skapat en värld som står på ruinens brant. Nu är det dags att ändra kursen (sista chansen).

Jag och min man är högkänsliga och särbegåvade personer. Vi högkänsliga personer är narcissismens motpol, ett antidot mot all narcissism.

Ifall du inte är väl insatt i hur narcissisterna fungerar (och hur de dominerar världen) så läs först 63 saker du bör veta om narcissister (jag forskar om narcissism).

Högkänsliga vs. narcissister

Det finns ungefär lika många av oss högkänsliga i världen (20% av befolkningen), som det finns narcissister. Kanske till och med fler.

Vi högkänsliga personer är super-empatiska och ofta särbegåvade.

 1. Vi högkänsliga är samvetsgranna och flitiga. Ärliga och öppna.

  Till skillnad från narcissisterna (som är falska och måste dölja allt) behöver vi högkänsliga inte låtsas. Vi är äkta. Vi behöver inte gömma oss bakom en falsk fasad. Vi kan öppet visa allt.
 1. Vi högkänsliga har en rik inre skönhet, en vacker själ. Narcissisterna har ingenting på insidan, de är bara ett tomt skal, en image.
 1. Vi högkänsliga vill ha fred, frihet och lugn och ro, medan narcissister vill ha drama, våld och makt.
 1. När narcissister bara själviskt tänker på sig själva, så tänker vi högkänsliga på alla och allt. Vi beaktar alla.
 1. Det kan se ut som att narcissisterna är starka, medan högkänsliga är svaga, men det stämmer inte alls.

  I själva verket är narcissisterna svaga, fega och miserabla bakom fasaden, medan vi högkänsliga är harmoniska, kreativa och starka. Narcissister är bedragare som luras, medan vi högkänsliga är ärliga, arbetsamma och duktiga.
 1. Vi högkänsliga och särbegåvade är mentalt friska och välfungerande personer, med gott självförtroende. Vi har bra självförtroende helt enkelt för att vi känner oss själva och vet hur duktiga vi är. Vår personlighet och skicklighet kan kanske ibland misstolkas som arrogans (eller t.o.m. som narcissism, ironiskt nog).
 1. Vi högkänsliga är samarbetsvilliga och tycker om att generöst dela med oss av våra stora förmågor och vår digra kunskap. På så sätt skapar vi ännu större förmågor. Vi vill göra världen bättre för alla.

  Narcissister däremot söker själviskt bara sin egen vinning. De är envåldshärskare. De vill ha ensamrätt på allt. De vill äga, dominera och kontrollera alla och allt, för sin egen nytta.
 1. Narcissister slår ner andra, medan vi högkänsliga lyfter upp andra.

  Narcissisterna tar sig fram genom att förtrycka, och hugga huvuden av andra. Listan på högkänsliga och särbegåvade personer som halshuggits, bränts upp eller dödats av narcissister under årens lopp är oändlig. Vi högkänsliga har alltid varit narcissisternas fiende.

  Tänk vilka ofantliga människoresurser världen gått miste om genom narcissisternas förtryck. Tänk vad narcissisterna hämmat och förstört utvecklingen.

Varför slår narcissisterna så hårt på oss högkänsliga?

Vi högkänsliga har stora förmågor som narcissisterna kan utnyttja. Som empatiska människor (som tror gott om alla) blir vi lätt lurade och utnyttjade. Många högkänsliga har antagligen varit narcissisternas trognaste slavar, en riktig guldgruva som narcissisterna exploaterat.

 1. Narcissisterna har ett kallt hjärta, medan vi högkänsliga har ett varmt hjärta. Narcissisterna saknar helt empati.
 1. Narcissister är korrupta varelser som inte kan leva i ärlighet och öppenhet. De ljuger och manipulerar. Vi högkänsliga har förmågan att se igenom lögner och manipulationer.

  Vi kan räkna ut narcissisternas fula spel. Vi kan avslöja dem. Vi kan avslöja deras hemligheter och deras taktik. Vi kan se igenom deras gaslighting. Därför är vi så farliga för narcissisterna.
 1. Vi representerar ljuset medan narcissisterna representerar mörkret.
 1. Vi representerar öppenhet, medan narcissisterna representerar hemligheter, mygel och sekretess.
 1. Narcissister representerar våld, ojämlikhet och orättvisa. Vi högkänsliga ställer oss alltid mot orättvisa och ojämlikhet.
 1. Vi högkänsliga är kritiska personer som ställer svåra frågor. Vi söker objektiv information och vänder och vrider på alla problem för att hitta de bästa lösningarna för alla. Vi är empatiska och kan tänka oss in i allas perspektiv.
 1. Vi representerar fred, kärlek och empati, som leder till jämlikhet och rättvisa för alla.

Med lite efterforskning och sunt förnuft kan du enkelt konstatera att narcissismen är problemet bakom de flesta problemen i världen (roten till det onda).

Vi högkänsliga kan vara en av lösningarna på problemet. Jag tror att vi högkänsliga och särbegåvade är samhällets framtid, och en av huvudnycklarna till att bryta narcissisternas våldsamma och aggressiva makt över världen. Det är trots allt en mycket liten procent av befolkningen som står bakom världens problem och konflikter.

Vi befinner oss nu i en vändpunkt.

Just nu skulle det vara extra viktigt att världen lyfter fram oss högkänsliga och särbegåvade personer, istället för att förtrycka och mobba oss.

Vi måste förankra lösningarna i mänsklighet, empati och kärlek. Det kan inte narcissisterna ta över.

Jag hoppas att den nya filosofin anti-narcissism (som färdigt finns i varje person) kan ge nya insikter och verktyg för att skapa en bättre värld för alla.

* * * * *